Όταν το κράτος στοχοποιεί τους 14χρονους…- Ελεύθερος ο μαθητής που τον “πήγαιναν” για κακούργημα (βίντεο- φωτο)

Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Δείτε: Κρατούν 14χρονο μαθητή επί τέσσερις μέρες στη ΓΑΔΑ- Του φορτώνουν κακούργημα!

Οι συμμαθητές του αλλά και το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα ενώ ο ίδιος δήλωσε αναφερόμενος στη συμπαράσταση των συμμαθητών του:  «Είμαστε μια οικογένεια». Όσον αφορά στις συνθήκες κράτησής του, κατήγγειλε ότι κοιμήθηκε στο πάτωμα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Μαζί με τον Βαγγέλη αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι επτά μαθητές που είχαν συλληφθεί την Πέμπτη κατά τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ο Βαγγέλης, όπως και χιλιάδες μαθητές, διαδήλωνε με αιτήματα τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των  σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Συνελήφθη τη στιγμή που έβγαινε από κατάστημα εστίασης, ενώ σε έλεγχο που του έγινε δυο φορές δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα.

Όπως δήλωσε στο avgi.gr ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος «είμαστε με τους Αηγιάννηδες και όχι με τους Ιαβάρηδες»

Συνελήφθη τη στιγμή που έβγαινε από κατάστημα εστίασης, ενώ σε έλεγχο που του έγινε δυο φορές δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα.

Ο δήμος Χαλανδρίου και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της περιοχής, ζητούν την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή του από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του.

«Η Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι υπερήφανη όταν μαθητές φορτώνονται με κακουργήματα», δήλωσε στο avgi.gr o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Παρόντες στη συγκέντρωση είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και πολλοί βουλευτές του κόμματος.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί